Szakirodalom

 

Szakirodalom mely a keresőoptimalizálással foglalkozik nagyon kevés mondhatnám egyáltalán nincs is. Mert ugye, keresőoptimalizálás, mint olyan szintén nincs, elméletileg.

A keresőknek az a céljuk, hogy a Felhasználó a be irt kereső szóra jellemző tartalmú oldalakat találjon meg. Azt hogy milyen irányelvek, megfontolások alapján döntenek a keresők egy oldal tartalmáról, (milyen algoritmust használnak) titokban tartják, arról csak találgatások folynak.
A találgatások alapján viszont el lehet indulni az algoritmus egyes összefüggéseinek felfedezésére, ez azonban rettentő időigényes, tapasztalatokon alapuló munka. Ha sikerül összefüggéseket felfedezni, azok bizonyítása, nehéz. Amikor arra a meggyőződésre jutunk, hogy valamit megtaláltunk, legközelebbi alkalommal, már nem biztos, hogy úgy van, így a felfedezett összefüggések nem kerülnek publikálásra, a szakmai féltékenységről nem is beszélve.
Érdeklődőknek van egy-két írás, amit viszont érdemes elolvasni. Google web mestereknek szóló cikke, http://www.google.co.hu/intl/hu/webmasters/ , mely sajnos csak angolul olvasható.
Keresőmarketinggel, keresőoptimalizálással foglalkozó oldal, melyen majdnem minden publikus tudás anyagról olvashatunk, http://keresomarketing.fpn.hu/
Hogy miért nem linkeltem be a webcímeket? Aki tudja a választ, azoknak említett az oldalak nem mondanak ujjat, akik nem, bátran javaslom olvasgatásukat, amennyiben érdeklődnek a téma iránt, és valószínűleg megtalálják a választ.