Irodai munka mellett kinek van még ideje cégalapításra? A barátnőmnek!

Jó, azt be is kell vallanom, hogy amióta elkezdtünk együtt dolgozni, Réka azóta utálja a munkát az irodában, úgyhogy nem meglepő, hogy ki akar törni valahogy. Én a magam részéről szeretem a kis szürke egér létet. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem állok Réka mellett teljes mellszélességgel. Pont ezért örömmel hallgattam végig a beszámolóját, hogy hogyan szeretné végre valóra váltani az álmát.

Először is megmutatta a weboldalt, ahonnan majd megalapítja a cégét. Az oldal cégalapítással, -módosítással és székhelyszolgáltatással foglalkozik. Ez utóbbiról nem sok fogalmam volt, szóval Réka felhomályosított. Gyakorlatilag elintézik a levelezésedet és egyéb hasonló dolgokat egy bizonyos összegért, hogy az adód egy részét cserébe ne kelljen kifizetned. És ez teljesen legális. Ugyan a részleteket nem igazán sikerült ezen belül felfonom, mert ha máshol folytatsz tevékenységet, azt is be kell jelenteni, de azt már nem tudod ezen a cégen keresztül bejelenteni, vagy valami ilyesmi.

Viszont, ha a cégalapítást egybekötöd egy ilyen székhelyszolgáltatással (tekintve, hogy még nincs székhelyed), megspórolhatsz majdnem 20 ezer forintot, és hét hónapig csak 30 ezer forintot kell fizetned a szolgáltatásokért. Persze ember függő, hogy kinek mi felel meg, de Réka nagyon boldognak tűnt az áraktól is, meg a részletektől is. Minden kis fülnél, ha rákattintottál, az oldal alján betették a gyakori kérdéseket ahhoz a kis szekcióhoz kapcsolódóan, így is megkönnyítve a leendő ügyfelek munkáját információ vadászat terén.

Cégalapítás budapest területén és Újlengyelben lehetséges ez által a közvetítő által, ami az elmondása szerint Rékának pont megfelel. Gondoltam is, hogy nem igazán szeretne elköltözni, de ha csak ezen múlt volna, biztosan megtette volna. A két hely között amúgy 10 ezer forint különbség van, és kivételesen Pest az olcsóbb. Igazából ennél nagyon többet nem is akartunk meg nem is tudtunk nagyon kiszedni az oldalból

Réka azért még felvetette, hogy fel fogja hívni őket, mert még egy-két dolog nem teljesen tiszta. Innen már biztos voltam benne, mennyire komolyan gondolja a dolgot. Mert utál telefonálni, azt mondja csak rosszabb lesz tőle a szorongása. Szóval megkérdezi azt a pár elvarratlan dolgot, és azt mondta, már csak az előzetes papírokat, meg infókat kell összeszednie, amiket a főoldal közepe tájékán is olvashattunk.

Csak ekkor jöttem rá, hogy Réka nem is mondta, milyen fajta céget szeretne alapítani: bt-t vagy kft.-t. AZt mondta egyszerűbbnek látja jelenleg a kft-t mert azt egyedül is lehet, de még meg kell kérdeznie valakit, és akkor eldől a dolog.

Szóval mindent egybe vetve, ha a célotok cégalapítás budapest területén, nézzetek rá erre az oldalra. Annyit biztos megér.