Találjunk egy jó irodai diákmunkát a Topiworkkel!

Az iroda egy olyan munkahely, ami az utóbbi évtizedekben teljesen új formát öltött. Hiszen már a múlt évszázadban is voltak irodák, ezek a helyek azonban mindig nagyon komolyak voltak. A mai világban ugyanakkor a cégek megpróbálják minél otthonosabbá tenni az irodákat az alkalmazottak számára, ami alapból szerintem nem lenne egy rossz tendencia. A baj csak az, hogy a hátsó szándék az egész mögött nem mindig olyan barátságos.

Alapból az ember, legyen bármilyen is a munkája, azért dolgozik, hogy pénzt keressen. Az irodában pedig sokszor azt akarják éreztetni velünk, hogy egy család részei vagyunk. Egy család pedig elnézi a másik hibáit és sokszor önzetlenül is cselekszik a nagy egészért. Egyetlen gond van ezzel, hogy a felső vezetés sokszor csak kihasználja ezt az érzetet és ezzel indokolja a fizetetlen munkaórákat.

Éppen ezért örültem, hogy a Topiwork oldalán hirdetett diákmunkák egyáltalán nem ilyenek. Egy jó iskolaszövetkezettel a hátunk mögött sokkal nyugodtabban vállalhatunk fiatalon munkát. Korábban pedig nagyon sok rossz tapasztalatom volt, úgyhogy nagyon örültem, mikor az egyik ismerősöm őket ajánlotta őket. Azt mondta, hogy ha it diákmunka budapest területén érdekelne, akkor ennél jobb helyet nem is találhatnék. Kaptam a lehetőségen, először azonban még maradt pár kétségem az egésszel kapcsolatban.

A Topiwork azonban már az első lépésnél egy kicsit képes volt megnyugtatni. A tanulmányaim miatt tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent egy honlapot igényesen megtervezni. A Topiwork pedig pontosan tudta, hogy mennyire fontos a jó megjelenés és az átlátható felület. Végre nem éreztem azt, hogy a munkakeresés egy hatalmas labirintus. Helyette azonnal láthattam az oldal legfontosabb funkcióját, ami nem más volt, mint a munkahely kereső.

Ennek három fő része van. Az első sorba beírhatjuk az adott munka megnevezését. Ehhez persze tudnunk kell már, hogy milyen munkát szeretnénk vállalni. A második sorban megadhatjuk azt, hogy hol szeretnénk dolgozni, így pedig azonnal ki lehet szűrni az olyan találatokat, amik nem a közelünkben vannak. Az én helyzetemben azonban a harmadik sor bizonyult a leghasznosabbnak, mivel a hasonló munkaterületek különböző kategóriákba vannak gyűjtve.

Tehát, mivel engem az it diákmunka budapest területén érdekelt, ezért elég volt csak rákattintanom az ehhez tartozó feliratra és máris megkaptam az összes olyan munkát, ami megfelelt ennek a kritériumnak. Nagyon meg voltam lepődve, hogy az it diákmunka budapest területén mennyi helyen elérhető a Topiwork szövetkezetnél. Ráadásul a munkák közül egy csomó gyakornoki pozícióként volt meghirdetve. Ez azért lehet nagyon hasznos, mivel így nem csak pénzt fogunk keresni, hanem megismerhetünk egy csomó embert, akik később segíthetnek majd beindítani a karrierünket.

it diákmunka budapest

Az egyik legszimpatikusabb dolog ugyanakkor egyértelműen az volt, hogy nem rejtegették az olyan fontos infókat sem, mint például, hogy mennyi lesz a fizetés. Pedig a cégeknek mostanában az a rossz szokása, hogy csak az interjú végén árulják el, hogy mennyire számíthatunk. Így azonban, a Topiwork segítségével objektív döntést tudtam hozni.

Gyorsan felregisztráltam az oldalra. Ez a folyamat nem vett többet igénybe pár percnél, és nem számít, hogy mennyire vagyunk gyakorlott felhasználók. A legnagyobb meglepetés egyértelműen az volt, hogy nem kellett hónapokat várnom arra, hogy felkeressenek. Egy héten belül pedig az it diákmunka budapest területén már nem csak egy álom volt… Azóta is itt dolgozok és nagyon elégedett vagyok a döntésemmel.