Levendula, nem csak otthon?

Bár a levendula említésekor legtöbbünknek az otthon intimitása jut eszünkbe, miért is ne jöhetne szóba irodai alkalmazása is? Ennek a kellemes, de igen markáns illatú növénynek a számtalan hatása közül ugyanis jónéhánynak irodai környezetben is igencsak hasznát vehetjük, amint azt a https://www.humanityaruhaz.hu/termek/levendula_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.html oldalon található részletes bemutatás ismerteti.

Illóolajjal a munkahelyi ártalmak enyhítéséért

A levendula illóolajának aromái jótékonyan csökkentik a feszültséget, a szorongást és a stresszt. Nagyon szerencsés, hogy ezeket a hatásokat kétféleképpen is elérhetjük. A végeredmény szempontjából egyre megy, hogy a levendulaolajat a saját üvegéből szippantgatjuk be, vagy esetleg közmegegyezés alapján egy kisebb-nagyobb légteret megtöltünk vele. Ha túl sokan dolgoznak együtt egy nagy, egyterű, nyitott irodában, akkor jó eséllyel nem sikerül mindenki rajongását elnyernünk, ha levendulaillatúvá kívánjuk tenni a munkahelyünket. Ez esetben marad az egyéni kezelés, azaz ha csak saját magunk lélegezzük be a levendulát közvetlenül az illóolajos üvegcséből, bizonyára még a legkötekedőbb kollégának sem lesz kifogása ellene.

Ha viszont abban a szerencsés helyzetben találjuk magunkat, hogy csak néhány munkatárssal osztozunk egy kisebb létszámú irodai helyiségen, és ráadásul még az ízlésünk is hasonló, és jó viszonyunknak köszönhetően könnyedén meg tudunk beszélni ilyen dolgokat, bizony sokkal tágasabb a mozgásterünk. A párologtatás a legkézenfekvőbb megoldás, főleg, ha a munkavégzés helye nem büszkélkedhet túl magas relatív páratartalommal. Ebben az esetben nemcsak a levendula kedvező hatásait élvezhetjük, hanem a megemelkedett páratartalom eleve jó hasznot hajt légúti megbetegedések megelőzése vagy kezelése érdekében. Különösen hosszúra nyúlt munkahelyi estéken fokozza a levendula nyugtató hatását egy aromalámpa, mellyel szintén kiválóan juttatható a levegőbe az anyag, nevezetesen például a https://www.humanityaruhaz.hu/termek/levendula_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.html oldalon található.

Ez esetben figyeljünk oda arra, hogy ha füstérzékelő készülékeket szereltek a mennyezetre, még véletlenül se gyújtsunk mécsest az aromalámpához, hanem keressünk elektromos alternatívákat. Ez utóbbiak közé tartoznak az aroma diffúzorok, azaz elektromos, legtöbbször ultrahanggal dolgozó párologtató készülékek. Nem melegítik az illóolajat, amelynek így nem is változik meg a szerkezete. Ehelyett hideg párát készítenek, ami azt is biztosítja, hogy még nagyobb koncentrátumban juttatható a levegőbe az illóolaj.

Levendula termékek egy igazi szakértőtől

Ha megszületett a döntés a levendulázás mikéntjéről, mindenképp fordulhatunk a Humanity Áruház webshopjához. Itt nemcsak remekbe szabott dizájnú diffúzorokat találunk, hanem a levendulakínálat is igencsak bőséges. A kétféle színváltozatban, pontosabban kétféle faerezettel elérhető, 220 V-os feszültséggel működő diffúzort mintha csak irodai felhasználásra találták volna ki. Nemcsak könnyű használhatósága miatt fogjuk szeretni, hanem kellemes vonalvezetésével és letisztultságával diszkréten díszítheti irodánkat. Ráadásul esztétikai előnyössége mellett a hangereje is elhanyagolható, így garantáltan meghúzódik a háttérben még működés közben is, és nem vonzza magára hátrányosan a munkatársak figyelmét.

Ha pedig néha-néha magunk maradunk kettesben a befejezendő munkánkkal az irodában, még színterápiás funkciójával is kényeztethetjük magunkat, és feldobhatjuk a túlóra miatt egyébként nem túl fényes hangulatunkat. A Humanity Áruház számára az elégedett vásárlók a legfontosabbak, így biztosra vehetjük, hogy az itt vásárolt készülék megbízható gyártó termékeként került a bolt kínálatába. Használata során bátran támaszkodhatunk a webshop lelkes vásárlói közösségére, ahonnan praktikus tippekhez és trükkökhöz is juthatunk. A közösség a Humanity büszkesége, ami szintén bizonyítja elhivatottságukat.

Amint a készüléket sikerült kiválasztanunk, nem is maradt más hátra, mint kiválasztani a megfelelő párologtatni valót a humanityaruhaz.hu rendkívül szerteágazó kínálatából. Csak levendulatermékekből több mint tízféle rendelhető. A hazai és nemzetközi beszállítók ISO és HACCP minőségbiztosítási rendszerének köszönhetően garantált a levendulából előállított minden különlegesség megbízhatósága. Annak alapján kell tehát választanunk, hogy a diffúzorunkhoz melyik variáns a legmegfelelőbb. Nagyon impozáns megjelenésű például a natúr levendula virágzat is, de inkább teához és natúrkozmetikumok részecskegazdag dúsításához ajánlják, sem mint párologtató készülékekhez. Kapható a boltban a különleges nevű levendula virágvíz is. Ez a termék azonban épp az olaj előállításakor keletkező melléktermék, tehát párologtatáshoz nem lesz alkalmas, hanem inkább bőrápoláshoz javasolt.

Az összes többi levendulás termék pedig már a 100% tisztaságú illóolajok közé tartozik, ezek közül már csak a pontos típust és a rendkívül széles skálán mozgó kiszerelések közül kell a megfelelőt kiválasztanunk. A lavandin grosso nevű spanyol termesztésű változatból készült illóolajat például négyféle méretben kaphatjuk meg 10 ml-től akár 1 literig. Ez utóbbi hatalmas dózis elsősorban masszázsolajként használatos professzionális masszőrök számára. Nem valószínű, hogy irodai felhasználás esetén valaha is a végére járnánk egy ekkora adagnak.

A leginkább autentikus francia származású növényekből készült 100% tisztaságú természetes levendula illóolaj is háromféle kiszerelésben áll rendelkezésünkre: 10, 50 és 100 ml-es üvegben is hozzájuthatunk innen: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/levendula_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.html. A munkahelyi alkalmazás során nemigen kell nagyobb fogyásra számítanunk, mint amit egy 10, vagy maximum 50 milliliteres kapacitás kényelmesen kiszolgál.

Részletes útbaigazítás a Tudástárban

A Humanity Tudástár már 2015 óta nyújt segítséget a webshopban kapható anyagok felhasználásához. Igazán egyedi különlegesség ez az enciklopédia mélységű gyűjtemény, igazi kuriózuma az áruháznak a hasonló piaci szereplők körében. A Tudástárat folyamatosan bővítik is a gyártói termékfejlesztések nyomán az újdonságok megjelenésével és a vásárlói tapasztalatok bővülésével párhuzamosan. Külön fejezetet szentel az illóolajok alkalmazási és adagolási útmutatójának. Ebből megtudhatjuk, hogy az illóolajok a tenyerünkbe dörzsölve is belélegezhetők, de az irodai felhasználáskor talán célszerűbb a szintén javasolt közvetlen belélegzés az üvegből, ha nem akarunk a következő kézfogáskor is még bőszen illatozni.

Egyik jótékony hatás erősíti a másikat

Így a számunkra ideális termékek megvásárlásával biztosak lehetünk benne, hogy a levendula jótékony hatásaiban innentől kezdve már nemcsak otthon, hanem munka közben is részesülhetünk. A közismert feszültségoldás mellett kevesek tudnak arról, hogy fájdalomcsillapító vagy keringésjavító hatás is várható az alkalmazásától. Mindkettőnek nagy hasznát vehetjük, hiszen sokszor pont munka közben tör ránk egy kellemetlen fájdalom, de az is megeshet, hogy a sok üléstől nem teljesen tökéletes a vérkeringésünk hatékonysága. Mindkét probléma esetén segítségünkre lehet tehát a levendula illóolaj párologtatása és belégzése. Sőt, mindezeken túl kifejezetten fejfájás csillapítására is alkalmas ez a csodaszer, ám ezúttal nem belélegzéssel alkalmazva, hanem egy cseppet közvetlenül a halántékra masszírozva lassú, körkörös mozdulatokkal.

A Humaity Áruház részletes termékleírásából azt is megtudhatjuk, hogy az irodai felhasználáson túl mi mindenre tudjuk még előnyünkre fordítani a levendula hatásait. A korrekt árú termékek igényesen megszerkesztett oldalain tájékozódhatunk arról is, hogy ez a növény antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással is bír, valamint nyugtatja a bőrt, oldja a görcsöket, gyorsítja a sebgyógyulást, és még a hajápolásban is szerephez jut a korpásodás gátlásával. Mindezeknek a külsőleges alkalmazási területeknek a precíz javaslatai megtalálhatók a leírásban, melyből tájékozódhatunk a pontos felhasználandó cseppszámról és módszerről. Az illóolaj társítható a webáruház által forgalmazott alapokhoz, mint amilyen a sampon alap vagy a hajkondicionáló alap. Ezekhez 2 gramm illóolaj hozzáadását tanácsolják, és máris elkészült a kitűnően illatosított különlegesség. Sőt, eligazítást kapunk arról is, hogy miként érdemes a levendulát más illatokkal keverni a fürdővízben, illetve könnyen eljuthatunk egy levendulás szappan saját kezű elkészítését bemutató cikkhez is az elhelyezett linken.

https://www.humanityaruhaz.hu/termek/levendula_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.html

A Humanity élen jár!

Ilyen mélységű és mennyiségű, valamint nem utolsósorban rendkívül hasznos információval a birtokunkban igazán azt érezhetjük, hogy a humanityaruhaz.hu munkatársai igazán kitesznek magukért a vásárlói elégedettség érdekében! Részemről csak egy egyszerű elhatározásra volt szükség, mely szerint levendulázni szeretnék az irodában, és percek alatt a téma igazi szakértőjévé válhattam. Hála a Humanity szaktudásának és felhasználóbarát webshopjának!