A munkahelyemre kellett egy ventilátor

Szerintem az ember annak ellenére, hogy tudja, hogy nyáron meleg van, nem tud igazán felkészülni arra a hőségre. Legalábbis ezt tapasztalom a környezetemben

Az ismerőseimtől gyakran hallom, hogy megfáznak a munkahelyükön nyáron, mert a klíma rajongók egész nap működtetik a rendszert, körülbelül 20 fokon és aki érzékeny rá, az könnyen meg tud fázni. Arról nem is beszélve, hogy állandóan vita tárgyát képezi a dolog. Az én munkahelyemen szerencsére nincs ezzel probléma, mert nincs klíma.

A meleg napokat viszont valahogy bírni kell, úgyhogy nem rég úgy határoztunk, hogy venni kellene egy nagyobb ventilátort. Az egyik kollégám ajánlotta a BestMarkt webshopját, mert neki már volt szerencséje vásárolni tőlük, igaz nem ventilátort, de így is pozitív tapasztalatokkal gazdagodott.

Mesélte, hogy ő személyesen ment be az üzletükbe, ami egyébként a IX. kerületben a Ferenc téren található, és mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Minden kérdésére válaszoltak és segítettek is neki kiválasztani az igényeinek megfelelő turmixgépet.

Úgyhogy, mivel jó dolgokat mondott és bevallom, nem is volt kedvünk nagyon keresgélni, így egyértelmű volt, hogy felkeressük a weboldalt.

Nem volt sok kikötésünk, de mindenképpen azt szerettük volna, hogy a ventilátor zajszintje alacsony legyen, hogy ne zavarjon a koncentrálásban, ami ugye munka közben rendkívül fontos. És persze, az is fontos volt, hogy állítható legyen a magassága és a feje is.

A webshopon ezeket be is lehetett állítani egyébként, vagyis ki lehetett választani, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkező ventilátorra lenne szükség és így csak azokat a találatokat listázta, ami ezeknek megfelelt. Már vannak különféle funkciókkal és extrákkal ellátott ventilátorok is, például olyanok, amiknek az aljába jégakksit lehet helyezni, vagy hideg vizet, és ennek köszönhetően hideg levegőt tud fújni. Ilyenekben nem gondolkoztunk, de az viszont fontos volt, hogy legalább 4 fokozattal rendelkezzen és, ami még ennél is fontosabb: az a távirányító megléte, hogy ne kelljen mindig felállni és manuálisan átállítani vagy kikapcsolni.

Szerencsére hasonlóan állunk a ventilátorokhoz is a kollégáimmal, így nem volt ebből sem vita. Kijelöltük a szűrőben, hogy mit szeretnénk és beállítottuk azt is, hogy a találatokat az ár szerint tegye sorrendbe a legdrágábbtól a legolcsóbbig.

Végül kiegyeztünk egy 30 ezer forint körüli összegben, hogy ennyi még belefér. Egy álló és elég modern kinézetű ventilátort sikerült választanunk, ami tökéletesen passzol az iroda színeihez és stílusához is. Szóval nem egy hagyományos ventilátor kinézete van.

Mi a házhozszállítást választottuk, mert az volt a legegyszerűbb. Ráadásul feliratkoztunk a hírlevelükre is, mert sosem lehet tudni, milyen akcióik vannak, így pedig mindenről értesülni fogunk. Sőt, ezzel a feliratkozással egy 500 forint értékű kupont is kaptunk, amit a következő rendelésnél fel fogunk tudni használni.

Egyébként nagyon sok mindent lehet a BestMarktnál vásárolni, nem csak ventilátort. Mindenféle háztartási készüléket, telefont, barkácsoláshoz szükséges eszközöket, de még kertápoláshoz hasznos gépeket is lehet vásárolni.

Miután megrendeltük a ventilátort, eszébe jutott a már említett kollégámnak – aki javasolta a BestMarktot -, hogy az üzletben egy szerviz is üzemel, úgyhogy ha valami baja lenne a ventilátornak, akkor ő el tudja majd vinni, mert ő már ismeri a helyet és tudja, hogy hova kell menni.

Azóta amúgy megérkezett a készülék, szerencsére egy iszonyatosan meleg napon és azonnal be is üzemeltük. Úgy köré gyűltünk, mint a tábortűz köré szokás, de elképesztő jól működik, úgyhogy hamar el is jöttünk onnan.