Irodavezetőként a gázpalackokról is megtudtam egy két dolgot

Nem rég kezdtem el dolgozni irodavezetői munkakörben, egy kisebb cégnél. A munkám nagyon sokrétű, számlázok, papírozok, vannak adminisztratív feladataim, de a feladatok allokálása is az én terhem. Mindemellett persze a tényleges irodai feladatokban is részt veszek, de például az irodaszerek, a kézmosószappan rendelése is az én dolgom. Nem panaszkodom, nekem kifejezetten jól esik a szerepkörök között ugrálni, így sose fogok ráunni. Az iroda Budapest belvárosi részén található és egy régi lakás van berendezve a munkavégzés helyére.

Ahogy Budapesten nagyon sok helyen, itt is gázrendszer volt beszerelve így a konyhában a tűzhely és a szobákban is a fűtés gázzal működött. Irodavezetőként pedig a gázpalackok töltése is az én feladatom volt. Nálunk központi fűtés működik és a tűzhelyünk is villanytűzhely, így fogalmam sem volt a gázpalackokról, nem beszélve az árukról. A főnök mondta, hogy akitől eddig rendelték a palackokat ő már nem foglalkozik ezzel, ezért jó lenne, ha találnék egy új szolgáltatót és lehetőleg olcsó legyen.

Az interneten mindent megtalálhatunk!

Ahogy korábban is mondtam, nem igazán értettem a gázpalackokhoz. Fogalmam sem volt róla, hogyan működik ennek a beszerzése vagy a töltése, de beírtam a Google-be, hogy gázpalack ár, hátha kidob valamit. Szerencsére igazam volt és ekkor találtam rá a gazpalackfutar.com oldalra. Az aloldalon amire a link vezérelt, 6 féle gáz palackot találtam különböző méretekben, árakban és töltetekben. Igaz, hogy ekkor még teljesen kezdő voltam a gázpalackok világában, de azt még laikus szemmel is megtudtam állapítani, hogy a gázpalack árak egyáltalán nem voltak vészesek. Első átfutásra azt is megtudtam állapítani, hogy a targoncagázt és a grill gázt is kihúzhatom a listáról. Mivel mindegyikhez volt kép is csatolva, ezért már tényleg csak egy kicsikét kellett kutakodni az emlékezetemben és felismertem a jó piros csíkos palackot, ami még a nagymamám konyhájában volt mindig a tűzhely mellett, ez pedig a PB gázpalack nevet viselte.

Röviden arról, hogy mi is az a PB gáz

Az oldalról, meglepően sok mindent megtudtam a különböző gázokról. Megtudtam azt, hogy a PB gáz természetes állapotában színtelen, szagtalan és csak azért szagosítják a forgalomba hozatal előtt, hogy az esetleges szivárgások esetén azonnal felismerhessük. Ipari felhasználásra a földgázból nyerik ki és a nyersolaj finomítás során ellátják elő. A háztartásokon kívül még találkozhatunk vele a mezőgazdaságban, különböző ipari technológiák során, motorikus felhasználásoknál, vagy kültéri teraszfűtőknél és hőlégballonoknál.

Csak egy telefon volt az egész

Láttam az oldalon, hogy leginkább a telefonos kapcsolattartást preferálják, de mivel nagyon sok dolgom volt ezért nem szerettem volna rögtön hívni őket, inkább kértem egy visszahívást, ahol a megjegyzés fülben megadtam, hogy mikor vagyok elérhető. Mikor a megadott időpontban elkezdett csörögni a telefonom, hirtelen már azt se tudtam ki kereshet, mert reggel óta, millió dolgot csináltam és ki is ment a fejemből, hogy én gázpalack árak után kutattam. A kapcsolattartó hölgy, kedvesen beleszólt és feltett néhány kérdést, hogy tisztázni tudjuk a rendelésem részleteit. Nagyon szimpatikusak voltak és a kiszállítást illetően is elképesztően rugalmasak. Ha szerettem volna, fél órán belül meghozták volna a palackokat, de mivel éppen tárgyalások folytak a konferencia teremben, szerettem volna, ha egy kicsit lazább időszakban jön meg a szállítmány. A hölgy türelmesen megvárta a vonal másik végén, amíg kibogarászom, hogy mikor lenne a legideálisabb számomra a szállítás, majd a másnap reggelben egyeztünk meg.

Pontosak és profik

Szinte óramű pontossággal, meg is érkezett a rendelés másnap reggel 8-kor. A bekötés 2 perc alatt megvolt, nagyon profik voltak az egyszer biztos. Természetesen elmentettem az elérhetőségüket a kontaktos listámra, hogy ha legközelebb gázra lesz szükség, akkor is őket hívjam majd.