A boldogság titka? Páramentesítő szivacs!

A legtöbb irodai munka valóban csak abból áll, hogy az ember leült egy asztalhoz, majd nyolc órával később feláll, de nekem van akkora szerencsém, hogy gyakran külső helyszínekre is küldjenek, vagy anyagbeszerzésért, vagy tárgyalások miatt. Ez pedig azzal jár együtt, hogy minden időjárásban úton kell lennem, és haladnom kell. És mint az élet miden területén, az autóban is a biztonság a legfontosabb.

Vannak olyan napok, mikor az eső csak ömlik, mintha dézsából öntenék, és habár a külső törlést az ablaktörlő megoldja, belül ez sajnos nem segít. Vezetés közben azonban szükséges, hogy tökéletes látképem legyen, hogy ne okozzak balesetet. Nagyon sokáig csak idegesen törölgettem a párát az ablakomról egy papírzsepivel, csak azért, hogy újra és újra bepárásodjon az üveg. Mikor meguntam, kerestem egy autós szaküzletet, hogy megoldást találjunk a problémára.

Páramentesítő autóba

A közelemben pont van egy szaküzlet, ami az Olaj Webshop egyik üzlete a városban. Az eladó nagyon rendes volt, türelmesen végighallgatott, mielőtt nekiálltunk megbeszélni, mit is szeretnék valójában. Spray-t, szivacsot? Több páramentesítő létezik, mint én azt gondoltam volna. Jobb ötlet nem lévén azt kértem, ajánljon nekem valamit. Ő egy szélvédőtisztító szivacsot ajánlott, mondván, hogy ez a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás. Próbáljam ki, legfeljebb legközelebb kipróbálok egy másik terméket, de szerinte ez a legjobb páramentesítő autóba.

Legközelebb, mikor ez a probléma jelentkezett, ki is próbáltam az új kis szivacsomat. Először letöröltem a lecsapódott nedvességet, majd a másik felével is végigtöröltem, aztán elindultam. Úgy vártam, hogy ismét bepárásodjon az üveg, mintha paranoiás lennék, de a pára sosem érkezett. Teljesen tiszta maradt az üveg mindvégig. Alig hittem a szememnek. Hazafelé pedig már boldogan és nyugodtan hajtottam, nem kellett idegbetegen törölgetnem a párát a szélvédőről minden második percben. A szivacs rettenetesen olcsó volt, így nem vártam tőle sokat, de tökéletesen végrehajtotta a feladatát, és egyetlen rossz szavam sem lehet rá.

Azonnal utánanéztem, hogy milyen termékek vannak még a márkától, akár a páramentesítésre, akár másra. Szerencsére az Olaj Webshopban könnyedén megtaláltam őket, és azonnal meg tudtam rendelni őket. Normál esetben nem szokásom órákig böngészni egy autós oldalt, de most úgy elvesztem a termékek milliói között, hogy észre sem vettem, hogy telt az idő. Minden lehetséges problémára, ami eszembe jutott, volt termék, amely segíthetett. Pár perc alatt össze tudtam volna szedni 20 ezer forintnyi terméket, ami után még postaköltséget se kellett volna fizetnem. Elképesztett, milyen széles a termékeik skálája. És mindez egy szivaccsal kezdődött! Teljesen le voltam padlózva. 

Mikor legközelebb valami problémám lesz az autóval, rögtön hozzájuk fogok fordulni, mert ezek után el sem tudom képzelni, milyen könnyedén megoldhatóak lehetnek azok a problémák, amelyeken én feleslegesen idegeskedem. Az Olaj Webshop dolgozói képzettek, és tudnak segíteni, de ha nem is lenne időm beugrani a boltjaik egyikébe, akkor még mindig ott lenne az oldaluk, ahol valószínűleg megtalálom a választ a kérdéseimre. Mintha a világ minden kérdésére választ kaptam volna azon a napon, mikor a kezembe nyomták a szivacsomat. Ma már el sem tudnám képzelni az életem nélküle esős napokon, csak ajánlani tudom, mert engem a mai napig elképeszt, mennyire boldoggá tud tenni egy olyan egyszerű dolog, mint egy páramentesítő szivacs az autóban.