A tökéletes képzeletbeli iroda

Hamarosan új épületbe kell járnom dolgozni, hiszen az egész munkahelyem átköltözik egy utcával odébb. Bár a hamarosanra nekem más fogalmaim vannak, mint a főnökeimnek, akik már lassan két éve ezt mondogatják, de tekintve, hogy az új irodaház építkezési munkálatai már a végénél tartanak, kezdem elhinni, hogy tényleg rövid időn belül elköltözünk. Felmerül a kérdés ilyenkor, hogy milyen cuccokat visz át a cég és miket hagy ott. Mint kiderült, a mi irodánk nagy része kicserélődik, legalábbis, ami a bútorokat illeti, így vadonatúj asztalokat és székeket kapunk majd.

Persze felhatalmazást nem kaptunk fentről, hogy kezdjünk el válogatni, de a meló unalmas szakaszaiban a kollégáimmal akarva akaratlanul elkezdtünk irodai cuccokat böngészni az interneten. Természetesen nem akarnánk kifosztani a szeretett cégünket, így jószívűen az olcsóbb bútorokat kezdtük el keresgélni. Nagyon sokáig nem is kellett kutakodnunk, találtunk egy honlapot, ahol az akciókat gyűjtik össze nekünk, így csak áron alul találjuk a termékeket.

Berendezéssel kapcsolatban a szokásos üzletláncok között emlegetjük a JYSK-et is, melynek az akciós újságját szintén megtaláljuk az említett oldalon. Elsősorban egyébként környezetvédő szempontból hasznos szerintem az akcioleso.hu, hiszen nem kell a papírújságokat gyűjtögetni, majd kidobni őket egy-két olvasás után, hanem digitalizálva fent van az összes. A JYSK szórólapjai és időszakos katalógusai szintén fellelhetők, így volt honnét előre berendeznünk az új munkakörnyezetünket.

Találtunk leértékelt íróasztalokat például 30 ezer forint alatt, de én már az igen kényelmesnek tűnő forgós székemet is kinéztem, melyet textilbőr borít és most féláron kapható. Ha már lakberendezünk, adjuk meg a módját, így rögtön a karácsonyi díszekkel is elkezdtünk szemezni, sőt a kolléganőm már a méricskéléshez is hozzáfogott, hogy milyen égőből, mennyi kell és hova. Annyi mindent találtunk azonnal a JYSK-ben, hogy kézenfekvő volt onnét összeírni a listát, eszünkbe sem jutott, hogy máshol sem ártana körbe nézni.

Én azért este otthon megtettem, de kár volt, ugyanis így még nehezebb a választás. A honlapon rengeteg áruházzal találkozhatunk, a legismertebb Magyarországon is fellelhető üzletláncok mind ott vannak a kínálatban. Ha a lakberendezésről, építkezésről van szó a JYSK mellett természetesen böngészhetünk például az IKEA vagy az OBI akciói között is, de a ruhaboltok, a sportüzletek és a szupermarketek egytől egyig ott virítanak a weboldalon.

Választhatunk a boltok listájából, az újságok közül vagy a termékekből is, mindegyikhez külön menüpont tartozik, de a „Blog” fülre kattintva aktuális hírekről, nyitvatartásokról is értesülhetünk, vagy éppen a karácsonyi készülődéshez gyűthetünk ötleteket. A keresőmezőbe bármit beírhatunk, mondjuk „íróasztal”, így az összes éppen leértékelt íróasztal felsorakozik nekünk.

A bő kínálat miatt tehát egyben könnyű, de nehéz is volt fejben berendezni a leendő új irodánkat, más kérdés, hogy minden bizonnyal a főnökséget nem fogja érdekelni a mi ízlésünk. Abban viszont reménykedem, és talán teszek is róla, hogy a JYSK-ben vagy legalábbis az akcioleso.hu-n nézelődjenek majd.